Results 1 to 8 of 8

Thread: DB function failed with error number 145

  1. #1
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    7

    Default DB function failed with error number 145

    Making changes to Joomla site, I periodically get this error:

    ----------------
    jtablesession::Store Failed
    DB function failed with error number 145
    Table './eilmccco_cmsicdc/jos_session' is marked as crashed and should be repaired SQL=INSERT INTO jos_session ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`clie nt_id` ) VALUES ( 'ca7331cb8a008d79e24df425257229ea','1227636484','' ,'0','1','0' )
    ----------------

    What could be causing this? I am structuring the menu in the Joomla site(s) and setting up articles. Then the site(s) become inaccessible with the above error. Is there some limitation to how many changes I can make?

    Thanks for any assistance.

  2. #2
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    1

    Default I have the same problem

    Hi,

    I have the same problem. I am running a template club website and my members are paying to access my website. I am getting lots of complaints about this issue. I have contacted Bluehost forum and they referred me to the following link in Joomla.org forum (What a technical support does this mean?!?!):

    http://forum.joomla.org/viewtopic.ph...05747#p1505747

    I just applied all those solutions in my joomla website but still I am getting that dirty error message. The error doesn't resolve until I repair/optimize the jos_session table. It fixes the issue temporarily and the problem raises again after a while.

    I am really confused and frustrated by this issue. Anyone could give me a solid 1,2,3 guide on how to solve this problem will be highly appreciated.

    Cheers!

  3. #3
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    1

    Default

    I have the same problem.
    I repair it, at the time it works well, but after a while it crash again.
    I also tried all the craftiness of the post quoted by jcss and nothing makes for it.
    Anybody has an idea?

  4. #4
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    1

    Default DB function failed with error number 145

    This probably has nothing to do with the internal setting of Joomla itself...I have been using Joomla for couple of years for now on other hosts and never had this problem until I shifted over to Bluehost.

    I am running a club site here with very simple setup. Yet it still clash time after time very randomly. Then some post brought to my attention that this thing happened because Bluehost had been rebooting MySQL server fairly frequently, and then I notice that my site crash with the session table error after each MySQL server reboot.

    This is extremely frustrating and I am thinking of changing server as not using Joomla is not an option to me. Anyone else face similar problem?

  5. #5
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    5

    Unhappy 1062

    I had a fairly similar session table error (1062) and have yet to find anything that can be done on the Joomla side. This post at the end suggests doing something as maintenance rootshell. I've asked bluehost support to do this... awaiting response.

    http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=431&t=284776
    Last edited by systemride; 01-12-2009 at 04:59 PM. Reason: added link:

  6. #6
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    1

    Default i also have this problem “DB function failed with error number 145”

    dear everyone

    i also have this problem “DB function failed with error number 145”

    i looked at many articles , but i have another situation

    when i try to login my phpMYADMIN

    it’s all empty !!!

    first, i think i didn’t set any password of it

    so i can use “Administrator” , “Admin” , “Root” to login without password.

    but inside it, it’s empty

    did it mean my website is totally crashed ?

    this is my address

    http://oic.nthu.edu.tw

    here is the account and password : xxxx / xxxx

    please could anyone help me to tell me what can i do to make it back ?

    or anything i can do ... plz plz plz
    Last edited by redsox9; 10-16-2009 at 06:30 AM. Reason: Seriously? You're posting your account name and password in a public forum?

  7. #7
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    1

    Default It's MYSQL

    All you have to do is run a repair on your database and it will fix the problem.

  8. #8
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    1

    Default Some thinking ways to solve that issue

    Here is a link that deals with your problem : :)

    http://forum.joomla.org/viewtopic.ph...st=0&sk=t&sd=a

    BUT, if you don't have direct access to the host's Control Panel, you can easily try this :


    1 - Go to MySQL PhpMyadmin Control Panel

    FIRST OF ALL : MAKE PROPER BACKUP OF YOUR DATABASE !!!!

    2 - Go and click on "SQL" near the top left corner of the page, and paste the following lines (below) into the empty text area :



    DROP TABLE IF EXISTS `jos_session`;
    CREATE TABLE `jos_session` (
    `username` varchar(150) default '',
    `time` varchar(14) default '',
    `session_id` varchar(200) NOT NULL default '0',
    `guest` tinyint(4) default '1',
    `userid` int(11) default '0',
    `usertype` varchar(50) default '',
    `gid` tinyint(3) unsigned NOT NULL default '0',
    `client_id` tinyint(3) unsigned NOT NULL default '0',
    `data` longtext,
    PRIMARY KEY (`session_id`(64)),
    KEY `whosonline` (`guest`,`usertype`),
    KEY `userid` (`userid`),
    KEY `time` (`time`)
    ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8;



    3 - Click on "Execute" or "Go" to execute the command.

    Finally, come back to you site and that's it !


    Have a nice day ! :)

    Ivan iCOINTEPAS
    Last edited by farcaster; 04-01-2010 at 02:01 PM. Reason: removed urls - no sigs till you qualify

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •